Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megöltek egy szunnita vallási vezetőt Aleppóban

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2013. április 1. 8:05

A szíriai lázadók március 30-ra, szombatra virradóra Aleppóban megöltek egy szunnita vallási vezetőt, aki Bassár el-Aszad elnök rendszerének híve volt. Napközben az ország több részén is folytatódtak a harcok.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű londoni székhelyű szervezet jelentése szerint a felkelők meggyilkolták Hasszán Szafieddint, a város északi részén lévő egyik mecset imámját. Az állami televízió – szokásának megfelelően – a „terroristák" kifejezést használta az elkövetőkre vonatkozóan, akik a híradás szerint a vallási vezető testét állítólag megcsonkították, a fejét pedig levágták és közszemlére tették.

A szíriai légierő szombaton erőteljes támadásokat intézett a déli Deraa tartományban válaszul arra, hogy a felkelők előző nap elfoglalták a stratégiai fontosságú Dael települést a jordániai határ közelében. Arról a tartományról van szó, amelyben a Bassár el-Aszad rendszere elleni fegyveres felkelés 2011-ben elkezdődött. Ez az övezet a fővároshoz, Damaszkuszhoz vezető útvonal kapujának számít.