Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Több mint egy tucat tálib felkelőt öltek meg Afganisztánban 24 óra alatt

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2013. augusztus 13. 21:11

Több mint egy tucat tálib felkelőt öltek meg Afganisztánban az utóbbi 24 órában különféle harci cselekményekben – közölte az afgán belügyminisztérium augusztus 13-án, kedden reggel.

A kabuli hatóságok tájékoztatása szerint az afgán biztonsági erők és a NATO vezette koalíciós erők az ország különböző pontjain hajtottak végre katonai bevetéseket.

A Gazni, Kandahár, Kunduz és Balh tartományokban végzett katonai műveletekben 14 lázadó halt meg, hárman megsérültek, és további két fegyverest letartóztattak. A hatóságok az akciók során talált fegyvereket lefoglalták, út menti pokolgépeket és szárazföldi aknákat távolítottak el.

A biztonsági erők esetleges veszteségeiről nem közöltek információkat.

A nemzetközi koalíciós erők által támogatott afgán hatóságok az utóbbi időben fokozták a hadművelet számát, a tálib militánsok pokolgépes merényletekkel és fegyveres támadásokkal válaszoltak.

Egy kedd reggeli merényletben egy idős férfi életét vesztette, egy másik személy pedig megsérült, amikor az ország déli részén levő Uruzgán tartományban út menti robbanószerkezetet helyeztek működésbe. A rendőrség szerint az eredeti célpont egy rendőrtiszt volt.

A helyi hatóságokat támogató NATO-csapatok 2014 végére kivonják harcoló alakulataikat Afganisztánból.