Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Különlegesek, légi irányítók és harckocsizók

Az elmúlt hét kiemelt cikkei

Szöveg: honvedelem.hu |  2022. július 25. 10:17

Összeállításunkban az elmúlt hét kiemelt cikkeit olvashatják.

Különleges erők - különleges kiképzés

Különleges Rendeltetésű Szakalap Képzést tartott az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár május végétől július elejéig. A képzés alapvető célja az volt, hogy az alakulathoz a közelmúltban érkezett katonákat felkészítsék arra, hogy sikeresen vegyék az akadályokat a beosztásukban, és felkészüljenek a soron következő haladó szintű szakfelkészítésekre.

A teljes cikk itt érhető el.

cikk_1

Készen állnak a holnap kihívásaira

Ha egy utasszállító gép nem kommunikál, nem reagál a hazai légiirányítás felszólítására, könnyen előfordulhat, hogy a gép utasai hamarosan különleges kíséretre figyelhetnek fel. De hogy kerülnek oda a Gripen vadászgépek? Honnan tudják, hogy fel kell szállniuk? Honnan tudják hova kell repülniük? Ki dönti el, ha intézkedni kell? Kétrészes összeállításunkból kiderül!

A teljes cikk itt érhető el.

cikk_2

A harckocsinak lelke is van

„Ha valaki katona akar lenni és egy kiváló csapatban szeretné letölteni a szolgálati idejét, válasszon minket, akik a jövő technikáját kínáljuk a jelentkezőknek. Nagyon összeszokott, családias és szoros közösség a miénk, hiszen a „vasban” is együtt szolgálunk” – mondta Horváth Sándor alezredes, az MH 25. Klapka György Lövészdandár, 11. Harckocsizászlóalj parancsnoka a Spirit FM „Katonadolog” című műsorának július 21-ei adásában.

A teljes cikk itt érhető el.

cikk_3
Címkékhonvédelem