Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Lezuhant egy Il-76-os Pakisztánban

Szöveg: JETfly |  2010. november 29. 20:41

2010. 11. 28-án, vasárnap lezuhant a grúz Sun Way társaság egyik Il-76-os teherszállító gépe. Az Il-76-os hajnalban, helyi idő szerint 1 óra 45 perckor szállt fel a pakisztáni Karacsi repülőtérről, és mintegy másfél-két perc repülés után a földnek csapódott.

A pakisztáni The Nation napilap szerint, a repülőgép lakott terület mellé, egy építés alatt álló házra zuhant, ahol a 8 fős személyzeten kívül még négy munkás vesztette életét, továbbá egy fő súlyos égési sérüléseket szenvedett.

Egy szemtanú elmondása szerint, a gép egyik hajtóműve lángolt a lezuhanás előtt, valamint hozzátette, hogy a pilóta láthatóan megpróbálta kivezetni a gépet a lakott területek fölül, elkerülve a lakóházakra zuhanást.

Az Il-76-os segélyszállítmányt (40 tonnányi sátrat) szállított az Egyesült Arab Emirátusokból Szudánba, Khartoum városába. A gép Karacsiban üzemanyag felvétel céljából szállt le.

A Sun Way társaság igazgatója, Dzhemal Tamazashvili elmondta, hogy „a gépen nemrégen, két hete hajtották végre a kötelező időszakos javítást, így kiváló állapotban volt", véleménye szerint a repülőgép madarakkal való ütközés miatt zuhant le.

A Sun Way vállalat összesen 4 darab Il-76-ost üzemeltet, melyből elsődleges információk szerint a katasztrófát a 4L-GNI lajstromszámú gép szenvedte el.

1595910661