Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Lezuhant egy indiai Mirage

Szöveg: honvedelem.hu / jetfly.hu |  2012. március 6. 19:51

Március 5-én, hétfőn Rajasthan régióban, lezuhant az indiai légierő egyik Mirage-2000 típusú vadászgépe – írja az India Today. A repülőgép kiképzési repülés közben zuhant le, a pilóta sikeresen katapultált.

A First Post információi szerint a Mirage a Gwalior légibázisról szállt fel, majd közel 5 perc repülés után, eddig ismeretlen okok miatt egy erdős területre zuhant.

Az India Today továbbá arról számolt be, hogy a Mirage-okat március 5-én le is tiltották, ugyanis rövid időn belül már ez volt a második balesete a típusnak. Február 24-én szintén egy Mirage-2000-es zuhant le Madhya Pradesh tartományban. Az akkori balesetben a vadászgép pilótája szintén sikeresen katapultált. Idén az indiai légierő már három repülőgépet vesztett. A harmadik esemény január 30-án következett be, mikor is egy Kiran MK II típusú kiképzőgép zuhant le Csennai város közelében.

Az indiai légierő jelenleg 49 darab Mirage-2000-es vadászgépet tart hadrendben. Mint ismerestes, 2011 júliusában az indiai Biztonsági Tanács (CCS) jóváhagyta az akkor még 51 darab Mirage-2000-es modernizálását célzó programot. Az üzlet ellenértéke közel 2,4 milliárd dollár.

1595932268