Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Lövész és tűzszerész

Az esküt tett altisztek készen állnak a haza szolgálatára

Szöveg: honvedelem.hu | Fotó: Szakál Szebáld |  2023. július 17. 8:33

Több mint háromszáz altiszt tett esküt július 15-én szombaton, Budapesten a Hősök terén. A magasztos eseményen mások mellett részt vett Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter is, aki az avatást követően két altiszttel is elbeszélgetett.

3

Az esküt tett katonák között volt, a fogadalom szövegét előmondó, Degi Tamás őrmester is, aki az ünnepség végén a honvédelmi miniszternek elmesélte: eddigi, hétéves katonai pályafutása során volt már tartalékos és szerződéses katona is. Az avatást követően a hódmezővásárhelyi MH Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandárnál lövészként, rajparancsnoki beosztásban fog szolgálni.

Steitz Adelina őrmester a honvédelmi miniszternek elmondta: az MH 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezreden belül a robbanóanyag-kereső kutyás tűzszerészeknél fog szolgálatot teljesíteni. Az odavezető útról az őrmester kifejtette, nagyon nehéz volt, komoly megmérettetés várta őt, de sikeresen vette az akadályokat. A civil életből érkező hölgy rendkívül céltudatos és bízik benne, hogy a szeptembertől induló harmadosztályú tűzszerész tanfolyamon helyt tud állni, hogy később szolgálati kutyájával együtt a polgári lakosság életét és a haza védelmét tudja szolgálni.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf gratulált az altisztek eddigi teljesítményéhez, megjegyezve, hogy mindkét alakulat nagyon fontos láncszeme a Magyar Honvédségnek; a hódmezővásárhelyi dandár pedig a Lynx harcjárművek miatt reflektorfénybe kerül.

8

Kapcsolódó cikkek