Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Magyar ejtőernyős sikerek Ausztriában

Szöveg: Snoj Péter | Fotó: a Magyar Honvédség ejtőernyős válogatottja |  2022. augusztus 28. 20:06

Véget ért az osztrák Thalgauban rendezett ejtőernyős célbaugró világkupa. A Magyar Honvédség ejtőernyős válogatottja kiváló eredményekkel zárta a megmérettetést.

Eje_válogatott_Ausztria (2)

A versenyen induló negyvenkét csapatból a magyar válogatott a hetedik helyen végzett Ausztriában. A dobogó legfelső fokára a cseh csapat léphetett fel, a második helyet a németek vitték el, a harmadik helyezést pedig a katariak nyerték meg.

Eje_válogatott_Ausztria (5)

Mester kategóriában Bánszki Tamás százados második lett, abszolút kategóriában pedig a harmadik helyezést érte el. Ugyanebben a csoportban Hirschler Gábor zászlós a hetedik helyen végzett, mester kategóriában viszont a dobogó harmadik fokára léphetett fel.

Bár az időjárási körülmények miatt mindössze hat ugrásra volt alkalma a magyar csapatnak, Bánszki Tamás százados elégedett az elért eredményekkel. Hozzátette: ez a kupa is már egy folyamatos építkezés része, aminek célja, hogy „kineveljék” a korosabb ugrók utódait, egy fiatalokból álló erős csapatot.

A csapat kapitánya külön hangsúlyozta, hogy köszönettel tartozik a katonai vezetők felé, akik rendületlenül támogatják és kitartanak a magyar csapat mellett. „Erősek csakis együtt lehetünk!” – tette hozzá Bánszki százados.

A következő megmérettetés a Szegeden megrendezésre kerülő magyar bajnokság lesz, utána pedig következik a világkupa évzáró versenye Svájcban.

Kapcsolódó cikkek