Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Magyar-kínai katonai megbeszélés Budapesten

Szöveg: kormany.hu |  2011. október 27. 16:22

A Kínai Népi Felszabadító Hadsereg politikai főcsoportfőnök-helyettesét fogadta dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke október 27-én, csütörtökön. Tong Shiping vezérezredes hatfős delegáció élén folytat megbeszéléseket hazánkban.

1595926545
Európai körútjának állomásaként tartózkodik – október 26-30. között – Magyarországon Tong Shiping vezérezredes, a Kínai Népi Felszabadító Hadsereg politikai főcsoportfőnök-helyettese. A Honvéd Vezérkar főnöknél tett látogatásának célja a Magyar Honvédség jogi igazgatási felépítésének, katonabiztonsági struktúrájának megismerése, valamint a két ország közötti katonadiplomáciai és baráti kapcsolatok erősítse.

A felek a megbeszélésen kiemelték: a magyar-kínai kétoldalú katonai együttműködés a két ország nemzeti érdekeinek megfelelő szintű és egyre bővülő tendenciát mutat.

Benkő Tibor vezérezredes hangsúlyozta, hogy Magyarország kiemelten kezeli a magyar-kínai kétoldalú kapcsolatokat, és üdvözli Kína NATO-val, az EU-val való együttműködési törekvéseit, valamint az ENSZ-békeműveletekben történő növekvő szerepvállalását.

1595926545

 Szöveg : HM Sajtóiroda

Fotó: Tóth László