Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Együttműködés a honvédelmi nevelés erősítéséért

Szöveg: Draveczki-Ury Ádám |  2011. október 27. 15:41

Együttműködési megállapodást írt alá október 26-án, szerdán Hatvani Árpád dandártábornok, a Honvédelmi Minisztérium Humánpolitikai Főosztály (HM HPF) főosztályvezetője, illetve Dr. Strommer József, a Védelmi Információs Központ Kiemelkedően Közhasznú Alapítvány (VIKA) kuratóriumának elnöke.

Az együttműködés célja a KatonaSuli program kiterjesztésével a magyar ifjúság honvédelmi nevelése, a Magyar Honvédség társadalmi támogatottságának erősítése, a katonai pálya és a honvédség népszerűsítése. Ennek elsődleges eszköze a katonai alapismeretek tantárgy oktatása: a megállapodás értelmében a felek közösen dolgoznak majd a választható érettségi tantárgy budapesti középiskolákban történő elterjesztése, az oktatás beindítása és szakmai támogatása, illetve színvonalának emelése érdekében.

A HM HPF az együttműködés keretében vállalta, hogy támogatja és szakmai segítséget is nyújt az alapítványnak a budapesti középiskolákban a katonai alapismeretek oktatásának előkészítéséhez. A Hatvani dandártábornok által vezetett főosztály a jövőben igény szerint be is vonja majd az alapítványt a programmal kapcsolatos folyamatokba, tervekbe. Az alapítvány a honvédelmi nevelést támogató KatonaSuli programhoz kapcsolódva alapvetően tanácsadási, tájékoztatási és szervezőtevékenységgel működik majd közre a középiskolai oktatási-nevelési közfeladatok ellátásában. Ennek keretében elsősorban célzott tájékoztatást, szakmai tanácsot nyújt majd a katonai alapismeretek oktatását végző vagy azt beindítani szándékozó oktatási intézményeknek és pedagógusoknak.


 Fotó: Tóth László