Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Magyar szakorvos segítette az afgán kisfiú gyógyulását

Szöveg: honvedelem.hu / HavariaPress |  2009. május 28. 8:02

Magyar szakorvosi segítség hozhatja el a gyógyulást egy megégett afgán kisgyerek számára. Afganisztán magyarok által felügyelt tartományában egy héttel ezelőtt szenvedett súlyos égési sérüléseket egy öt éves kisfiú, miután magára rántott egy égő petróleumlámpát.

A testén végigfolyó, égő petróleum miatt a gyereknek megégett a tarkója, a háta és válla, illetve mindkét felkarja is. A sérült gyereket a helyi kórházban ellátták, de úgy ítélték meg, hogy a biztos felépüléséhez arra volna szükség, hogy Magyarországról egy szakorvos is kiutazzon hozzá. A hivatalos megkeresést követően az Állami Egészségügyi Központ magyarországi égési specialistája kiutazott Magyarországról a gyerekhez, akit szakszerű ellátásban részesített, egyúttal több hónapra elegendő gyógyszert és egészségügyi felszerelést vitt ki a számára.

A HavariaPress információi szerint a főorvos azt állapította meg, hogy a gyerek Magyarországra hozatalára nincs szükség, mert a részére biztosított gyógyszerekkel és eszközökkel Afganisztánban is biztosítható a felépülése. Ha az égési sérülései nem fertőződnek el, jó kilátás van arra, hogy a kisfiú – döntően a magyar orvosi segítségnek köszönhetően – néhány hónapon belül teljesen felépüljön.

CímkékAfganisztán