Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megnyitotta kapuit a Dubai Airshow 2011

Szöveg: honvedelem.hu / jetfly.hu |  2011. november 17. 9:34

November 13-17. között rendezik meg a Dubai Airshow-t, mely minden tekintetben igyekszik túlszárnyalni az eddigi, Dubajban megrendezett légiszalonokat. Az UAE idén ünnepli függetlensége elnyerésének 40. évfordulóját, ami egyértelműen rányomja bélyegét a jelenleg is zajló eseményre.

1595927445
A polgári repülés terén a nagyobb repülőgépgyártók már begyűjtöttek első nagyértékű megrendeléseiket, de a katonai repülés szektora sem unatkozik: a legfrissebb hírek között az Emirátusok légierejének jövőjéről is szó esett.

Az elmúlt hónapokban beszámoltunk arról, hogy a francia Dassault cég – mely már 2008 óta folytatott tárgyalásokat az Emirátusokkal 60 darab Rafale eladásáról – szinte már biztosra vehette az üzlet létrejöttét.

A Dubajban tett bejelentés szerint azonban a franciáknak továbbra is várniuk kell első külföldi megrendelésükre: az Arabian Aerospace arról számolt be, hogy az UAE légiereje várhatóan 2018-ban írna ki egy tendert, melynek keretein belül a Mirage 2000-9 típust váltanák le. Azt is megerősítették továbbá, hogy a Eurofighter delegációjának október közepi látogatását követően az Emirátusok ajánlatot kért a Typhoon lehetséges beszerzése kapcsán is.

A Dubai Airshow nyitónapján az Egyesült Arab Emirátusok bemutató csapata, az Al Fursan köszöntötte elsőként a helyszínre kilátogatókat. A kötelék tagjai 2010 júliusától több hónapig az olaszországi Rivolto légibázison – a Frecce Tricolori segédletével – folytatta a felkészülést. Bemutatóikat az Alenia Aermacchi MB-339A típusával repülik.

Dubai Airshow 2011 nyitány az Al Fursan csapatával
Címkékévforduló