Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megölték az afgán lázadók egyik parancsnokát

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2010. szeptember 11. 22:15

Megöltek pénteken egy Kabulban pokolgépes robbantásokat tervező afganisztáni felkelővezért és két társát – jelentette be a NATO. Hírszerző források jelentették, hogy Nur Mohammed és emberei Kabul tartomány Musahi nevű körzetében egy mezőn tartózkodnak. A halálukat okozó támadást repülőgép hajtotta végre péntekre virradóan, miután bizonyossá vált, hogy civilek nincsenek a környéken.

A NATO-közlemény szerint Mohammed merényleteket akart végrehajtani a fővárosban a szeptember 18-i parlamenti választások előtt. A tálibok korábban bejelentették, hogy szavazóhelyiségeket fognak megtámadni, és arra intették az ország lakosait, hogy ne vegyenek részt a szerintük szégyenteljes szavazásban.

A három ember halálát okozó támadást nagyon sikeresnek nevezte az amerikai légierő egyik ezredese által kiadott közlemény, megállapítva: veszélyes embert akadályoztak meg abban, hogy újabb támadásokat hajtson végre afgán civilek, valamint afgán és a koalíciós erőkhöz tartozó katonák ellen. „Az afgán emberek megérdemlik, hogy a lázadócsoportok támadásaitól való félelem nélkül adják le szavazataikat. Állandóan nyomozunk a lázadók után, és még azelőtt cselekszünk, hogy végrehajtanák tervüket" – áll a közleményben.