Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

MH lőbajnokság: mostoha időjárás, kiváló eredmények

Szöveg: Demeter Ferenc |  2012. május 19. 7:28

A Magyar Honvédség lőbajnokságán az elmúlt évekhez hasonlóan idén is nagy küzdelem bontakozott ki az első helyért, de a középmezőny helyezéseiben is csak az utolsó versenyszám, a párbajlövészet döntött. Az összetett pontversenyben az MH Támogató Dandár végzett az élen, a második az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis, a harmadik pedig az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred csapata lett.

1595935863
A rendezvényen eleinte a borús, esős idő, később az erős szél nehezítette meg a versenyzők dolgát. Az első napon gépkarabély-lövészetben mérték össze tudásukat a jelentkezők. A nap végére két csapat – a szolnokiak és az MH Támogató Dandár – jelentős előnyre tett szert a többiekkel szemben.

A második nap viharos szele a pisztolylövészet versenyzőit állította kemény feladatok elé: egy órát kellett várni a kiemelkedő eredményre, amikor Farkas Roland szakaszvezető úgynevezett „lassú" sorozatában 99 köregységet ért el. A pisztolylövészet végére a két addig vezető csapat megerősítette pozícióját, Szolnok mindösszesen egy ponttal előzte meg a Támogató Dandárt. Az összetett pontverseny első helyéért folyó küzdelmet a párbajlövészet sorozatának utolsó előtti összecsapása, a fenti két csapat küzdelme döntötte el. Idén az MH Támogató Dandár lövői koncentráltak jobban.

Az eredményhirdetésen Szabó László dandártábornok, a Honvéd Vezérkar kiképzési csoportfőnöke megköszönte a versenyzők fegyelmezett hozzáállását. Elmondta: érezhető volt, hogy a vetélkedésen részt vevő katonák a három nap alatt jól érezték magukat, igazi verseny alakult ki, amelynek során egyben barátságok is születtek − s mindez azt bizonyítja, hogy él és működik a katonasport ezen ága. „Önök jó példát mutattak abból, miként kell mesterien kezelni a nálunk rendszeresített fegyvereket" – mondta a tábornok, aki kiemelte, hogy a viszonylag rossz időjárási viszonyok ellenére mind az egyéni számokban, mind a csapatversenyeken kiváló eredmények születtek.

A végeredményről a http://vphonved.comule.com ideiglenes webcímen tájékozódhatnak olvasóink.

1595935863

 Fotó: A szerző felvételei