Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

MOON STAR 2021: alapfeladatokat gyakoroltak a tartalékosok

Szöveg: Kálmánfi Gábor | Fotó: a szerző felvételei |  2021. október 6. 7:17

Javában zajlik a MOON STAR 2021 összevont tartalékos kiképzési foglalkozás Újdörögdön, tizenkilenc megyéből (és a fővárosból) érkezett, több mint hétszáz önkéntes tartalékos katona bevonásával. Október 5-én, kedden, több helyszínen alapszintű szakkiképzési foglalkozásokat hajtottak végre.

MOON STAR (9)

Objektumok őrzés-védelme, területzárás, műszaki kiképzés, egészségügyi ismeretek, vegyivédelmi alapismeretek, ellenőrző-áteresztő pont működtetése, épületharc és az álcázás alapjai: íme néhány a tizennyolc részfeladatból, amelyet az önkéntesek mentorok segítségével, forgószínpad-szerű elrendezésben ide-oda vándorolva gyakoroltak. Megtanulták - többek között - miként kell szakszerűen végrehajtani a személyi átvizsgálást, és gyakorolták a különböző terepen alkalmazandó tüzelési testhelyzeteket.

„A foglalkozások az alaprendeltetésből adódó feladatokra épülnek, erre készítjük fel a tartalékos állományt. Az összevont tartalékos kiképzést követően a katonák előre beállított harcászati helyzet alapján hajtanak végre majd összetett feladatot a Romvárosban” – fogalmazott dr. Horváth Zoltán alezredes, az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred parancsnokhelyettese.

MOON STAR (7)

A MOON STAR 2021 foglalkozáson önkéntes területvédelmi, önkéntes védelmi, önkéntes műveleti, és speciális önkéntes területvédelmi tartalékosok is részt vesznek. Az összevont tartalékos kiképzési foglalkozást az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred koordinálja.

Kapcsolódó cikkek