Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Mosolyokat (is) gyűjtöttek

Szöveg: Márton Boglárka hadnagy | Fotó: MH KIKNYP |  2021. december 23. 17:05

Idén adventkor is számos jótékonysági akcióban vett részt az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság. Az országos illetékességű szervezet katonái főként hátrányos helyzetű családokat és állatmenhelyeket támogattak.

20211222-MHKIKNYP-adomany (17)

A parancsnokság – a logisztikai osztály kezdeményezésére – idén az Anyák az Anyákért Alapítvány támogatása mellett döntött, akikhez játékokat, könyveket, gyermekruhákat és cipőket, tartós élelmiszereket, tisztálkodási szereket, pelenkát, sőt még babakocsikat is eljuttattak. A közel másfél tonna adományból ötven családnak lesz szebb karácsonya Enyingen, Medgyesbodzáson és Lajoskomáromban.

„Gyermekmosolyokat gyűjtünk” - ez az alapítvány jelmondata, tevékenységükkel Bezerédi Csenge őrmester, a gyűjtés egyik elindítója teljes mértékben azonosulni tud. Mint mondja, azért rájuk esett a választás, mert ismerik és tisztelik a segítők munkásságát és biztosak benne, hogy jó helyre kerülnek az adományok. „Nagyon hálásak vagyunk az állománynak, rengeteg családot támogattunk közösen. Annyi felajánlás érkezett, hogy még januárban is folytatni tudjuk az akciót” – árulta el a fiatal logisztikus, akinek fontos, hogy ne csak karácsonykor gondoljanak a nehéz sorsú emberekre.

20211222-MHKIKNYP-adomany (5)

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei toborzóiroda kollégái a Magyar Vöröskereszt helyi szervezetét segítették, amikor részt vettek az „Aprócska Karácsony” jótékonysági programon. A katonák egy napra foglalták el a manók műhelyét a miskolci Szent István téren és kitanulták a gyertyaöntés mesterségét – ezeket utána becsomagolták és árusították is.

A Nógrád megyében szolgáló katonák a Baptista Szeretetszolgálat és a Plazma Center országos cipősdoboz akciójához csatlakoztak. A dobozokba többen a gyermekeik kedvenc játékait és ruháit csomagolták, a meglepetések közé kedves üzeneteket is elrejtettek. Fontosnak tartották emellett a helyi állatmenhely támogatását is: több zsák száraz tápot és takarókat vittek el hozzájuk. A Lassie Állatmenhelyen jelenleg sok kölyökkutya is van, akik még nagyon érzékenyek a hidegre, ezért különösen örültek a katonák adományának.

A Heves megyei toborzóiroda munkatársai is bebizonyították, hogy mekkora szívük van. Évek óta támogatják az egri Állatokat Védjük Együtt Alapítványt, akikhez idén 200 kilogramm száraz tápot és 18 doboz nedves eledelt juttattak el, a menhely mintegy 250 lakójának legnagyobb örömére.