Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

NATO alcsoport Szentendrén

Szöveg: Papp Nikolett |  2009. május 8. 10:26

A NATO Kiképzési Csoport Pénzügyi Alcsoportja (NATO Training Group Financial Subgroup) közel negyven fővel, – akik a NATO és PfP (Partnership for Peace) országok pénzügyi szakemberei – a 69. soros ülés keretében ezen a héten látogatást tett Szentendrén.

A pénzügyi alcsoport évente két soros ülést tart, hazánk legutóbb 1997-ben adott otthont egy ilyen rendezvénynek. Az ülésen a katonai költségvetést érintő kérdéseket, a pénzügyi képzést vitatják meg a szakértők.
Minden kihelyezett munkacsoport ülés alkalmával- a csoport kiképzési jellegéből adódóan- meglátogatnak egy kiképzéssel foglalkozó

objektumot, ezúttal a MH Központi Kiképző Bázist és a MH Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskolát.

A Szentendrére látogató csoportot Dr. Isaszegi János mk. vezérőrnagy, az MH KKB parancsnoka fogadta, előadásában bemutatta a bázis szerepét, feladatrendszerét, mindennapi életét a Magyar Honvédség rendszerében. Az előadás végén a vendégek kérdésére válaszolva Isaszegi tábornok felvázolta a kiképzés rendjét és szó esett a pénzügyi kérdésekről is.

A vendégek Mikusi Zsolt ezredes, a parancsnok nemzetközi ügyek helyettesének vezetésével megtekintették a bázis kulturális intézményét, könyvtárát, a művelődési központ állandó kiállítását, majd rövid sétát tettek a laktanya területén.