Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nem sikerült kimenteni a túszokat

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2011. január 9. 16:12

Meghalt szombaton mindkét francia állampolgár, akiket az afrikai Niger Niamey nevű város egyik étterméből hurcoltak el emberrablók pénteken – közölte a helyi média. A jelentések szerint a két francia a szabadítási akció közben vesztette életét.

A nigeri biztonsági erők egyik név nélkül nyilatkozó tisztségviselője azt mondta, hogy az emberrablók az országban tartották fogva a két franciát. Médiajelentések szerint a túszokat a szomszédos országgal, Malival közös határvidéknél tartották fogva.

A bejelentés szerint egy sivatagos részen ütött rajta a nigeri hadsereg különleges egysége az emberrablókon, és a mentési akció közben egyelőre tisztázatlan körülmények között a két francia meghalt. A biztonsági erők szerint már holtan találták a két franciát a katonák. Halálhírüket megerősítette Alainn Juppe francia védelmi miniszter.

Az egyik francia segélymunkás volt, aki egy nigeri nőt akart feleségül venni, a másik pedig a férfi barátja, aki az esküvőre érkezett az afrikai országba. Egyelőre egyetlen csoport sem vállalta a felelősséget. Az AFP szerint az al-Kaida észak-afrikai szárnya rabolt el eddig nyugatiakat a térségben, ezért gyanítható, hogy a franciákat is ők hurcolták el.

Címkékeskü