Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nyílt nap a győri ezrednél

Szöveg: honvedelem.hu |  2008. május 22. 19:20

Május 17-én immár nyolcadik alkalommal rendezték meg a győri MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred nyílt napját, melyre minden eddiginél több érdeklődő volt kíváncsi.

Győr belvárosában a tatai helyőrségi zenekar látványos és hangulatos zenés ébresztőjével kezdődött az ezred nyílt napja. Varga László mérnök dandártábornok, parancsnok pontban kilenc órakor köszöntötte az érkező vendégeket, majd az ünnepélyes zászlófelvonással kezdetét vette a nyílt napi rendezvény.

A Budapesti Hagyományőrző Klub korhű, második világháborús jelmezei, valamint a haditechnikai park a múltba, az ezred harci eszközeinek és felszereléseinek bemutatója pedig a jelenbe kalauzolta az érdeklődőket. A kendo és a katonai közelharc bemutató számos érdeklődött vonzott. A szimulációs és a paintball lövészet helyszínét a gyerekseregtől alig lehetett megközelíteni. Szintén sokan voltak kíváncsiak a makettkiállításra. Az iskolák részére rendezett sportversenyek és a nyúli mazsorett egyesület bemutatója kellemes színfoltja volt a rendezvénynek.

A déli órákban került sor az ezred parancsnoksága és a Honvédség és Társadalom Baráti Kör győri szervezete által meghirdetett „Tavaszi hadjárat" című rajzpályázat díjkiosztó ünnepségére.