Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nyolc ember halt meg merényletekben

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2010. március 17. 6:08

Nyolc ember meghalt kedden két időzített pokolgép robbanásában Irak középső részén – közölte a helyi rendőrség. A tájékoztatás szerint a merényletet a fővárostól, Bagdadtól 60 kilométerre délre fekvő el-Muszajja településen követték el. A két robbanószerkezet egymáshoz képest öt perc késleltetéssel lépett működésbe két, utasokat szállító járműben.

Tizenegyen sebesültek meg.

Egy nappal korábban hét ember meghalt és húsz megsebesült a nyugat-iraki Fallúdzsa városában, ahol viszonylagos nyugalom honolt azóta, hogy a helyi szunnita törzsi vezetők szembefordultak a szunnita iszlamista csoportokkal, így az al-Kaida terrorszervezettel is.

Az elmúlt két évben a vallási alapon elkövetett erőszakos cselekmények száma csökkent a 2006-2007-es évekhez képest, de a felkelők folytatják támadásaikat Bagdadban, al-Anbár tartományban, és más forrongó területen.

A választási tisztviselők még mindig összesítik a március 7-én lezajlott parlamenti választásokon leadott voksokat. Az irakiak arra számítanak, hogy a szavazást követően stabilabb kormány alakul, miközben az amerikai csapatok ez év augusztus végén hivatalosan befejezik iraki hadműveleteiket és 2011 végéig elhagyják az országot.