Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Oktatói és személyzeti mobilitás Szlovákiában

Szöveg: honvedelem.hu / zmne.hu |  2011. október 7. 18:09

Szeptember 27-30. között az Erasmus oktatói mobilitási program keretében a szlovákiai Liptószentmiklóson található katonai akadémián (Armed Forces Academy of General Milan Rastislav Štefánik) első alkalommal tartott tanórákat a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Híradó, Informatikai és Elektronikai Hadviselés Tanszék Híradó Szakcsoportjának két oktatója: dr. Farkas Tibor és Tóth András főhadnagy.

A mesterképzésben résztvevő szlovák hallgatók Farkas főhadnagy előadásai során megismerhették a katonai kommunikációs és informatikai rendszerek a különböző NATO missziókban történő alkalmazását, míg Tóth főhadnagy a katonai híradás zászlóalj és dandár (ezred) szintű döntéshozatali folyamatait és jellemzőit mutatta be.

Ugyanebben az időszakban dr. Németh József, a Pályázati Iroda főelőadója – az Erasmus személyzeti mobilitás keretében – az intézmény működését tanulmányozta a jó és hasznos gyakorlatok megosztásának és átvételének céljából.

A program egyúttal kiváló lehetőséget biztosított a két intézmény között már korábban kialakult szakmai és tudományos együttműködés megerősítésére és a jövőbeni oktatói, hallgatói és személyzeti csereprogramok részleteinek kidolgozására.

1595925657
 
1595925657