Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Önkéntes tartalékos rendszer nem lesz, hanem már van!”

Szöveg: Soós Gábor zászlós |  2012. július 1. 18:58

Hadkiegészítési és katonai igazgatási módszertani felkészítésnek adott otthont a napokban a székesfehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred.

A rendezvényt Baráth István dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság logisztikai erők főnöke nyitotta meg, majd Vanyur Tibor mérnök ezredes, az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH HKNYP) parancsnoka tartott előadást. „Önkéntes tartalékos rendszer nem lesz, hanem már van!" – mondta az ezredes, kiemelve: a katonai igazgatás a közigazgatás szerves része, stratégiai fontosságú tevékenység. Vanyur ezredes a parancsnokság szerepét egy hídhoz hasonlította, amely összeköti a Magyar Honvédség alakulatait és a civil társadalmat. Az előadásban elhangzott: eddig már 1400 önkéntes műveleti tartalékossal kötöttek szerződést.

A továbbiakban Hári László alezredes, az MH HKNYP Hadkiegészítési Osztály vezetője a gazdasági és anyagi szolgáltatási kötelezettségről szólt előadásában, majd Nagymihály Zsolt mérnök alezredes, a katonai igazgatási osztály vezetője az önkéntes műveleti tartalékosok 2012-es katonai szolgálatához kapcsolódó fontosabb katonai igazgatási feladatokról beszélt.

Az önkéntes műveleti tartalékosok végleges beosztásba helyezésével és állományba vételével kapcsolatos személyügyi feladatokról a HVK Személyzeti Csoportfőnökség képviseletében dr. Péter János alezredes, míg a HM KGIR+ rendszerben történő nyilvántartás feladatairól Jakab László alezredes tartott előadást.

A módszertani foglalkozás végén Kálmán László mérnök alezredes, az MH HKNYP parancsnokhelyettese válaszolt a felmerülő kérdésekre.