Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Összhangzat

Kétszáz katonazenész ad koncertet május 20-án

Szöveg: honvedelem.hu | Fotó: Szakál Szebáld |  2023. május 9. 7:17

Hat katonazenekar ad összevont koncertet a 175 éves a Magyar Honvédség Honvédelem Napi Katonazenekari Fesztivál fő eseményeként, május 20-án, szombaton 19 órától a budapesti Szent István téren.

Katonazene_nyito

A közel 200 katonazenész mellett meglepetés fellépők is részt vesznek a nagyszabású közös zenélésben a Bazilikánál. Az esti esemény előtt a közönség külön is találkozhat a hat katonazenekarral, mivel aznap 17 órától hat különböző helyszínen kezdődnek a fesztivál térzenei programjai.

A Budai Várban, a Szentháromság terén lép fel a Magyar Honvédség Központi Zenekara, a Margit-szigeti zenélő szökőkútnál a szentendrei helyőrségi zenekar, míg az Erzsébet-téren, a Budapest Eye előtt a szolnoki légierő katonazenészei játszanak. A Duna-korzón, a Vigadó téren a honvédség debreceni muzsikusai szórakoztatják az arra járókat, az esti összevont koncert helyszínén pedig a tatai helyőrségi zenekar igyekszik majd megalapozni a jó hangulatot. Az MH Hódmezővásárhely Helyőrségi Zenekar a Fővárosi Állat és Növénykertben lép fel, onnan érkezik majd vissza a Szent István térre, a Bazilika elé.

A 19 órakor kezdődő esti összevont koncert igazi zenei élményt és látványosságot kínál minden korosztály számára.