Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Osztrák-magyar vezérkari főnöki találkozó Győrött

Szöveg: honvedelem.hu |  2008. április 17. 15:53

Határmenti munkatalálkozót tartott Győrött, az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezrednél Havril András vezérezredes a HM Honvéd Vezérkar főnöke és Edmund Entachet vezérezredes, az Osztrák Szövetségi Haderő vezérkari főnöke.

Az április 17-i találkozó szervesen illeszkedett a nagy hagyományokkal rendelkező osztrák-magyar katonai együttműködés rendszerébe. A laktanyába érkező Entacher vezérezredest, Havril András vezérezredes köszöntötte, majd a díszalegység és a zenekar tisztelgése után négyszemközti megbeszélést folytattak.

1595875519

Ez követően a küldöttségek tagjaival kiegészülve plenáris tárgyalások kezdődtek. Napirenden szerepeltek a két haderő békeműveleti tevékenységének értékelése, az Európai Uniós keretekben való együttműködés további elmélyítésének lehetőségei valamint a magyar haderőreform tapasztalatai. A tárgyalásokat követően a delegáció tagjai bemutató keretében ismerkedtek meg az ezrednél rendszeresített technikai eszközökkel. A rendezvény befejezéseként a vendégek sajtótájékoztatót tartottak a média meghívott képviselői részére.