Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ötezer méteren huszonhárom akadály

Szöveg: Petróczy Levente | Fotó: Szakál Szebáld |  2022. július 23. 18:08

Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred, a Honvéd Rákóczi Sportegyesület és Szentes Város Önkormányzata közösen rendezte meg az OCR (Obstacle Course Racing) Országos és MH Terepakadályfutó Bajnokságot július 23-án, Szentesen, az alakulat gyakorlóterén. A bajnokságon részt vett Besenyei Boglárka, a 2022-es Exatlon Hungary harmadik helyezettje, valamint tizenkét katonai szervezettől is érkeztek versenyzők.

Terepfuto_verseny_Szentes (17)

A versenyzőket a Magyar Honvédség Parancsnoksága képviseletében Chmelik Ernő alezredes, a Kiképzési Csoportfőnökség főtisztje köszöntötte és eredményes versenyt kívánt a résztvevőknek. A rendezvényen – mások mellett – jelen volt Seres József alezredes, a műszaki ezred megbízott parancsnoka.

A nagy hőségben megtartott verseny pályája huszonhárom akadályból állt. Ezek között voltak természetes, mesterséges és minősített akadályok is.

Terepfuto_verseny_Szentes (30)

A versenyen részt vett Besenyei Boglárka, a 2022-es Exatlon Hungary harmadik helyezettje is, aki kötetlen beszélgetést folytatott a katonákkal – többek között – a versenyre készülő edzésformákról. Az eredményhirdetés után Boglárka az éremátadásban is segédkezett.

A terepakadályfutó verseny egyik nagy esélyese Szabó Dávid őrmester, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság katonája, 2018-ban korosztályos Európa-bajnok, majd az év novemberében Trifecta-világbajnok Spártában, 2019-ben pedig megvédte világbajnoki címét. A bajnokságra is címvédőként érkezett, a terve sikerült: 2022-ben férfi abszolút kategóriában győzedelmeskedett.

Terepfuto_verseny_Szentes (38)

Csapatok közül az első helyet az MH Anyagellátó Raktárbázis csapata szerezte meg, tagjai: Hegedűs Tibor, Geleta Péter szakaszvezető és Reiner János törzsőrmester. Második helyen az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred csapata végzett, míg a dobogó harmadik fokára az MH 5. Bocskai István Lövészdandár csapata állhatott fel.