Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ötödik generációs Litening konténeren dolgozik a Rafael

Szöveg: honvedelem.hu / jetfly.hu |  2011. október 1. 10:13

Az izraeli Rafael cég megerősítette, hogy folyamatban van az ötödik generációs Litening célmegjelölő konténer fejlesztése. A cég a korábbi változatokból már több mint 1000 darabot adott el a világ 27 országába, és előrejelzések szerint még további 500 találhat gazdára az elkövetkezendő 5-7 évben.

A jelenleg fejlesztés alatt álló konstrukciót úgy alakítják ki, hogy a nagyméretű pilótanélküli repülőgépek is alkalmazhassák, mint például az Israeli Aerospace Industries Heron TP típusa.
Jelenleg a típus fő üzemeltetői és kiértékelői közé tartoznak a Eurofighter Typhoont és a Saab Gripent üzemeltető országok, de a tervben van a brazil AMX csapásmérő repülőgépek felszerelése is a Liteninggel. A cég az USA-ban is próbálja eladni a terméket a Northrop Grummannal karöltve.

A legfrissebb verzió, a Litening G4-es fő részei a digitális 1024×1024 pixeles előrenéző infravörös szenzor és a fejlett TV szenzor. Ezen kívül rendelkezik a data link rendszerrel is, amely biztosítja, hogy más forrásból származó jeleket is hasznosítani tudjon a konténer. A Rafael szerint az ötödik generációs verzió még jobb távolsági és felbontás adatokkal rendelkezik majd, illetve a fejlesztéseknek köszönhetően minden egyes képet jobban kiértékelhetnek majd a felhasználók.

1595925337
 

CímkékGripen