Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ötven kormánykatona halt meg az újabb líbiai harcokban

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2011. április 27. 18:21

A Moammer Kadhafi líbiai vezetőhöz hű erők támadást indítottak a nyugat-líbiai Nálút város ellen, hogy helyreállítsák ellenőrzésüket a Tunéziával határos település felett. A harcokban, amelyekről április 27-én, szerdán számolt be az orosz Itar-TASZSZ hírügynökség forrás megjelölése nélkül, mintegy ötven kormánykatona meghalt. A NATO légiereje megtámadott egy, a városba tartó, aknavetőkkel felszerelt katonai gépkocsioszlopot.

Folytatódnak a harcok Dzsebel-el-Garbi hegyvidéki területen is, ahol a február 17-én kezdődött népfelkeléshez csatlakozott berber törzsek harcolnak a kormányerők ellen.

Összecsapások híréről érkeztek jelentések ez-Zintan, Jafran és el-Kala települések környékéről is. A felkelők ezekről a helyekről fenyegetik a Miszrátát ostromló kormányerők ellátási vonalait.

Miszráta az ország harmadik legnagyobb városa, mintegy 200 kilométerre keletre fekszik Tripolitól. Itt továbbra is heves harcok dúlnak, a kormányerők messze hordó lövegeket vetettek be és igyekeznek betörni a kikötőbe.

A keleti front egy másik szakaszán, Brega olajvárosnál a kormánycsapatok védvonalat építenek ki. A városba elitegységek háromezer katonáját vezényelték, hogy megvédjék a felkelőktől.