Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Pályaválasztási kiállítás

Szöveg: Kulcsár János mérnök őrnagy |  2010. december 7. 8:46

A Tatabányai Toborzó és Érdekvédelmi Iroda a pályaválasztással kapcsolatban várta az érdeklődőket a Térségi Integrációs Szakképző Központban. A Közép-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ pályaválasztási kiállítást rendezett a megye általános és középiskolai tanulóinak, valamint a szülőknek és a pedagógusoknak.

A kiállításra meghívást kapott a Tatabányai Toborzó és Érdekvédelmi Iroda is, amelynek dolgozói lankadatlan hivatástudattal tettek eleget a feladatuknak, elsősorban a pályaválasztással kapcsolatos kérdésekre válaszolva. Az iroda három toborzó munkatársa tájékoztatta az érdeklődőket. Felhívták az általános iskolások figyelmét a három megyei középiskolában is oktatott „Katonai Alapismeretek" tantárgyra. A Magyar Honvédség 2007-ben az utolsó középfokú katonai oktatási intézményét is megszüntette. Fontos tehát, hogy azok a fiatalok, akik hosszú távon is honvédtisztként, vagy tiszthelyettesként képzelik el a jövőjüket, részletesen megismerkedjenek a számukra kínálkozó lehetőségekkel, a katonai hivatással.

1595910969
Az iroda színvonalasan berendezett pavilonját felkereső középiskolások nem csalódtak: a legváltozatosabb szakmai témakörökben kaphattak tájékoztatást. Legtöbbjüket az érdekelte, hogy milyen tevékenységet folytatnak belföldön és misszióban a honvédjeink.

Tagadhatatlan, hogy a filmek és olvasmányélmények hatására sok tanuló keresi fel a bemutatóhelyünket azzal a kéréssel, hogy szeretne kommandós, mesterlövész, vagy ügynök lenni – válaszolt Kulcsár János őrnagy egy napilap kérdésére válaszolva. – Azt reméljük, hogy sikerül számukra valós képet festeni a hadseregünk mindennapi életéről. Nem célunk az ifjúkori illúziók lerombolása, de azt szeretnénk elérni, hogy azoknak a gyerekeknek és fiatal felnőtteknek, akik szemmel láthatóan érdeklődnek a honvédelem iránt, rálátásuk legyen a Magyar Honvédség mindennapjaira.