Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ex Libris Díj a Magyar Lovas Szövetségnek

Szöveg: honvedelem.hu |  2010. december 7. 8:53

Ugyanabban a szellemben, ahogyan a Koronaőrök Egyesülete, vagy október 23-án az Összhaderőnemi Parancsnokság kapott Ex Libris Díjat, ezúttal a hétvégén a Magyar Lovas Szövetség és elnöke, Lázár Vilmos részesült a Gubcsi Lajos által 25 éves intervallumra alapított díjban.

A lovas sport, szerelmesei a magyar történelmi emlékezet legjelesebb istápolói és újraalkotói közé tartoznak – indokolta a díjátadást az alapító, egyben a Zrínyi Média ügyvezetője. A Papp László Sportarénában december 4-én tízezer néző lelkes tapsa fejezte ki az elismerést, amellyel a magyar közvélemény adózik a lovas sport iránt, jelesül például a Lázár-testvérek világelső teljesítménye, Kassai Lajos világcsúcstartó lovasíjászata iránt.

1595911204

Idézet az Alapító Okiratból:

„A díszdobozon a Szent Korona, mint örökösen vállalt jelképünk. Rajta, s az egyes albumok elején A Magyar Művészetért jelképe, az örökkévalóságot tükröző ősi magyar motívumkincsünk napábrája. A díj a Kárpát-medencéért érzett és viselt ezredéves magyar felelősségvállalás szimbolikus jeleit tartalmazza az albumokban:

I. Üzenet a végekről – Felvidék

II. Üzenet a végekről II. – Kárpátalja

III. Üzenet a végekről III. – Délvidék

IV. Üzenet Erdélyből

V. A szabadság népe – 1956 Magyarország

Summa

A díszdoboz albumaiban megragadott történelmi szellem a fő forrása annak a folyamatnak, amelyben 1987 óta törekszünk a magyar művészet kiemelt megbecsülésére az egész világon."

1595911205
 

Fotó: Váraljai János