Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Repülőmajális Péren

Szöveg: Fekete Róbert mérnök őrnagy |  2011. május 5. 15:35

A Nyugat-magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság győri Toborzó- és Érdekvédelmi Irodája idén május 1-jén is változatos látnivalót kínált a péri repülőtéren immár hagyományosan megrendezett repülőmajálison. A toborzó sátor fegyverbemutatója, az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred harcjárművei és rakéta indítóállványa a fő látnivalók közé tartozott. Különösen a BTR-80-as harcjárműnél alakult ki „csúcsforgalom”, de népszerű volt a mentőgépjármű és a Győrben gyártott Rába tehergépjármű is.

A toborzóponton üzemeltetett repülőgép szimulátornál szinte folyamatosan tömegek álltak sorban. A toborzósátornál tartott fegyverbemutató megtekintése közben sokan érdeklődtek a szerződéses és az önkéntes tartalékos katonai szolgálatra történő jelentkezés feltételeiről, vagy csak egyszerűen felidézték régi katonaélményeiket, miközben kipróbálták a szolgálatuk során használt fegyvertípusokat. A szolgálat teljesítésével kapcsolatos napi feladatok során, a gyakorlatokon, és a lövészeteken szerzett élményeket szívesen osztották meg a rakétások a kicsikkel és nagyokkal.

A rendezvény ideje alatt a látogatók a főépületben idén is megtekinthették Váczi Sándor nyugállományú főtörzszászlós közel száz darabból álló harcjármű-makett kiállítását.

Miután az időjárás is kegyeibe fogadta a katonákat a toborzónap jelentős számú érdeklődőt vonzott, és jól szolgálta a Magyar Honvédség, ezen belül is a szerződéses katonai szolgálat népszerűsítését.

1595918144
 
1595918145
 

 
 Fotó: A szerző felvételei