Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Robbanás egy szibériai katonai lőtéren

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2010. július 5. 14:42

Hat ember meghalt egy dél-szibériai volt katonai lőtéren lőpor, leselejtezett fegyverek és lőszerek felrobbanásakor – közölték rendőrségi források. A védelmi minisztérium megerősítette, hogy az Altaji Területen fekvő Bijszk város közelében, egy már használaton kívüli lőtéren következett be a szerencsétlenség.

A várostól kilenc kilométerre fekvő létesítmény már nem a minisztérium tulajdona, és az ott tárolt fegyverek és lőszerek újrahasznosításával egy helyi iparvállalat, a Szibpribormars foglalkozik.

A szerencsétlenség szombaton történt. Egy Kamaz típusú teherautóval detonátorokat, tüzérségi hevedereket, fegyveralkatrészeket és lőport akartak elvinni a Szibpribormars alkalmazottai, de eddig ismeretlen okból felrobbant a szállítmány.

Az áldozatok között nincs katona, a védelmi minisztériumnak nincs semmi köze a leselejtezett hadianyag újrafelhasználását célzó tevékenységhez – szögezte le a minisztérium hétfőn kiadott közleményében. Korábban olyan hírek keltek szárnyra, hogy egy őrnagy és egy alezredes is életét vesztette a robbanásban.

CímkéklőtérNATO