Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Segélyosztás a város szélén

Szöveg: Palotás Levente |  2009. december 4. 10:02

Az MH PRT jelentős mennyiségű élelmiszert és ruházati anyagot adományozott Pol-e-Khumri lakosainak az Eid-el-adha iszlám ünnep alkalmából. Az Eid-el-adha az iszlám legfontosabb ünnepnapjai közé tartozik, amely a mekkai zarándoklat időszakát zárja le.

Az áldozat ünnepe során állatokat áldoznak, amelyek húsának egy részét az áldozatot bemutató család fogyasztja el, de a nagyobbik felét szétosztják a rokonok, barátok, szomszédok és szegények között.

Az ünnepet megelőzően az afgán Nőügyi Minisztérium felkérte az újjáépítési csoportot, hogy lehetőségeihez mérten nyújtson segítséget a város legszegényebb családjainak.

1595894152
A kérésnek eleget téve, a magyar katonák segélyosztást szerveztek a város szélén található afgán katonai bázison.Az adományozás keretében 200 rászoruló család kapott kb. 20 kg-os élelmiszercsomagot, amelyek többek között rizst, borsót, cukrot, olajat és teafüvet tartalmaztak, emellett – a gyerekek téli öltözködését segítendő – meleg ruhákat vehettek át az osztásra érkezők.

A családokat a Nőügyi Minisztérium helyi képviselői válogatták ki, elsősorban egyedülálló, özvegy anyákat, akiknek nagyon nehéz a mindennapi megélhetés. A helyiek nagy örömmel fogadták a magyar katonák segítségét, ez az adomány sokuknak meghatározó segítség a közelgő téli időszak átvészeléséhez.

1595894153
1595894153