Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sikeres akciót hajtott végre az iráni titkosszolgálat

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2010. március 30. 15:48

Kiszabadított az iráni titkosszolgálat Pakisztánban egy csaknem másfél évvel ezelőtt elrabolt iráni diplomatát – jelentette kedden az iráni állami televízió. Irán pesavari konzulátusának kereskedelmi attaséja 2008 novemberében esett fegyveres emberrablók fogságába az északnyugat-pakisztáni városban.

Éppen munkahelyére indult, amikor még otthona közelében ismeretlenek lövésekkel feltartóztatták gépkocsiját, megölték pakisztáni testőrét, majd saját járművükön elhurcolták őt.

A keddi jelentés szerint a diplomata iráni titkos ügynökök “összetett titkosszolgálati akciójának" köszönhetően nyerte vissza szabadságát és térhetett vissza Iránba. A diplomata szabadulásáról több részletet nem közöltek.

Helyi lakosok szerint a kétmilliós Pesavarban az utóbbi időben terjed a szervezett bűnözés és az erőszak. Nincs kizárva, hogy az iráni diplomatát váltságdíj reményében rabolták el.

Egy évvel a kereskedelmi attasé elrablása után ismeretlenek lelőtték a pesavari iráni konzulátus egyik pakisztáni alkalmazottját saját lakása közelében.

Az iráni titkosszolgálat februárban is sikeres akciót hajtott végre: elfogták a Dzsundallah szunnita lázadócsoport vezérét, akit Teherán azzal vádol, hogy számos merénylet értelmi szerzője volt az ország délkeleti, Pakisztánnal határos vidékén.

Címkékattasé