Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Sokan meghaltak egy robbanásban

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2010. szeptember 18. 8:27

Berobbant egy robbanóanyagot tartalmazó konténer az egyik Srí Lanka-i rendőrőrsnél, s a baleset következtében 27-en meghaltak – közölte a hadsereg szóvivője, aki korábban több mint hatvan halottról tájékoztatott. Ubaja Medavela szerint egy kínai útépítő cég biztonsági okokból a keleti Battikaloa körzet rendőrőrsén tárolt három robbanóanyagos konténert.

Az anyagot egy kőfejtőben akarták felhasználni, s amikor a rendőrök éppen adták ki a konténereket, az egyik – nem tudni, miért – berobbant, s levegőbe röpítette a másik kettőt is. Egyes hírek szerint a konténerek a rendőrőrsnél parkoló teherautón robbantak be.

Medavela közölte, hogy korábbi közlésével ellentétben nem hatvanan, hanem 27-en haltak meg: 25 rendőr és két kínai építőmunkás. A robbanásban legkevesebb 49-en megsebesültek – tette hozzá. Más hírügynökségek ugyanőt idézve 16 rendőr és kilenc civil haláláról számoltak be.

A rendőrségi épület a földdel vált egyenlővé, s romba dőlt egy közeli mezőgazdasági hivatal is. A tragédia színhelyéhez legközelebbi kórház közölte, hogy hét sérültet szállítottak az intézménybe, de nem tudni, összesen hányan sérültek meg a balesetben. A hatóságok kizárják, hogy szabotázsakció miatt következett be a detonáció.

Kínai vállalatok nagy érdeklődést mutatnak a Srí Lanka-i infrastrukturális beruházások iránt, amit nem néz jó szemmel India, mert aggódik Peking növekvő dél-ázsiai befolyása miatt. Kínai állami vállalatok például két kikötőt is építenek az India déli csücskénél fekvő szigetországban.

Címkékbaleset