Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ausztriában versenyzett az ejtőernyős-válogatott

Szöveg: honvedelem.hu |  2016. augusztus 29. 14:09

Újabb versenyen vett részt a Magyar Honvédség júliusban világbajnoki címet nyert ejtőernyős-válogatottja. Bánszki Tamás százados, Varga Tamás zászlós, Hirschler Gábor zászlós, Gál Szabolcs őrmester és Asztalos István önkéntes műveleti tartalékos zászlós ezúttal a világkupa ausztriai fordulóján szerepeltek.

1596018933

Augusztus 26-28. között, az ausztriai Thalgauban rendezték meg az idei negyedik ejtőernyős célbaugró világkupát. Hazánkat a Szolnoki Honvéd Ejtőernyős Sportegyesület csapata, a CISM-Hungary képviselte. A versenyzők végig világbajnokokhoz méltó módon versenyeztek, de sajnos a nyolcadik, utolsó ugrásnál Hirschler Gábor zászlós „másik" lábát jelezte az értékelőrendszer, így az elérhető legrosszabb eredményt, 16 centimétert kapott – holott addig az egyéni versenyben is az első helyen állt. A magyarok csapatversenyben így a hatodik helyig jutottak, de Asztalos István révén azért szerencsére összejött a dobogós helyezés is: az önkéntes műveleti tartalékos zászlós a mesterkategória győzteseként állhatott fel a legmagasabb fokra.

1596018933

A világkupa-sorozatban még egy német és svájci forduló van hátra, és mivel a csapat célja az összetett dobogós helyezés, az esélyek még nem szálltak el.

Az ausztriai verseny részletes eredményei itt találhatók meg.

1596018934