Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

London 2012 – ezüstérmes a Kovács, Douchev-Janics kajakpáros

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2012. augusztus 9. 12:25

A Domino Honvéd versenyzője Kovács Katalin és társa Douchev-Janics Natasa ezüstérmet nyert 500 méteren augusztus 9-én, csütörtökön a londoni olimpián, a kajakkettesek versenyén.

1595939765
A címvédő és 2004-ben is bajnok magyar kettős a mezőnnyel együtt jött el a rajtból, a végül győztes németek már ekkor vezettek. A magyarok igyekeztek felkapaszkodni, a táv közepén egészen közel kerültek legnagyobb riválisukhoz, de az élen haladó egység nem lassult, sőt, a végére még fokozta is a tempót, így nem változott a sorrend.

A Kovács, Douchev-Janics páros a magyar londoni küldöttség 14. érmét – a negyedik ezüstöt – szerezte.

„Csalódott vagyok, hiszen nyerni akartunk, és nem sikerült – mondta a futam után Kovács Katalin. – A németek borzasztóan erősek voltak. Nem mentünk mi sem rossz pályát, de ha edzésen így teljesítünk, akkor visszamegyünk, és még egyszer végigevezzük. Valami miatt nem tudtuk kihozni magunkból a maximumot. A szerdai négyes sikernek nagyon örültem, feldobott, ezért fáj, hogy most nem győztünk megint. Sajnálom, hogy hiába húztuk végig az utolsó centiméterekig, nem volt elég. Most ennyi volt bennünk."

„Kikaptunk, pedig kieveztük magunkat, de ma ennyi erőnk volt – értékelt Douchev-Janics Natasa. – A németeknek a nőknél még nem volt aranyuk, szerdán kikaptak tőlünk négyesben, és lehet, hogy most jobban akarták a győzelmet. Nem égett bennünk az a láng, ami szokott. Van még egy versenyem, szeretném bebizonyítani, hogy képes vagyok újból győzni."

Fotó: Kovács Tamás és Kollányi Péter (MTI)

Címkékolimpiasport