Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szeptemberben Makkosmáriára várják a zarándokokat

Szöveg: Esztergály Zsófia |  2011. augusztus 5. 7:06

A HM Katolikus Tábori Püspöksége szeptember 17-én, szombaton rendezi meg a XVII. Nemzeti Katonai Zarándoklatot és V. Családi Napot Budakeszi-Makkosmárián. Az eseményre a Magyar Honvédségben szolgálatot teljesítő katonákat, köztisztviselőket, közalkalmazottakat és családtagjaikat várják majd.

1595922650
A XVII. Nemzeti Katonai Zarándoklat ünnepi szentmisével kezdődik majd Budakeszi-Makkosmárián. A honvedelem.hu érdeklődésére Berta Tibor ezredes, a Katolikus Tábori Püspökség általános helynöke elmondta: „a zarándoklat célja Istennel és az egymással való találkozás. Miután az idei év a család jegyében telik, ezért a mise témájában és a kiegészítő programokban is ez köszön vissza majd. Jelenleg még szervezzük a rendezvényt, szeretnénk, ha ugyanolyan jól sikerülne, mint a korábbiak. Tavaly például több százan jöttek el, noha mi az eredményességet nem számokban mérjük".

A rendezvény a kilencvenes évek közepétől vált igazán katonai zarándoklattá. A Fogolykiváltó Boldogasszony napi szentmisét a püspök tábori lelkészekkel együtt celebrálta, akik természetszerűleg katonákkal érkeztek a zarándoklatra. Később, a Magyar Honvédség Dunántúli Kiképző Központ elöljárói fontosnak tartották a rendezvény katonai jellegét még jobban kidomborítani.

2006-ban, a honvédségben kialakult változások miatt a zarándoklat helyszínét a Budakeszi mellett levő Makkosmária búcsújáróhelyre helyezték át. Az eseményt az évek során családi programokkal, előadásokkal, koncertekkel tették gazdagabbá.

Fotó: Archív (Felvételeink a tavalyi zarándoklaton készültek)