Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szeretteinkre gondolva

Szöveg: Dr. Láda Mónika főhadnagy |  2010. december 27. 8:19

Karácsonykor a helyiek többsége nem ünnepelt, ám az a sok nemzet, amely évek óta jelen van a térségben, meghitt hangulatot varázsolt Koszovó szívébe.

Négy hónappal ezelőtt izgatott várakozással repültünk Koszovóba, ebbe az ismeretlen, idegen és gyönyörű országba. Lenyűgözött a szépségével. Békefenntartók ezrei szolgálnak itt, így a magyarok is. Koszovóban szeretik a magyar katonákat!

1595911857
Karácsony van. Ilyenkor minden misszióban lévő katona fájó szívvel gondol haza, az otthoniakra. Nem jó ezt az időszakot a szeretteink nélkül tölteni. A szolgálat mellett mi is megünnepeltük a karácsonyt. Gyertyát gyújtottunk, a román katonákkal együtt közös misére mentünk és a családtagjainkra gondoltunk. Emlékeztünk. Nemcsak az otthoniakra, hanem az elmúlt négy hónapra is. Együtt voltunk jóban, rosszban. Mint egy igazi család. Segítettük, támogattuk egymást…

Köszönjük ezt az otthoniaknak is, és azt kívánjuk a MH KFOR Kontingens teljes személyi állománya és az egyéni törzstiszti és tiszthelyettesi beosztásban szolgálatot teljesítő katonák nevében, hogy teljen mindenkinek békében, boldogságban a karácsony.

1595911857
 

Fotó: A szerző felvételei