Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szingapúrba látogatott a USS Ronald Reagan

Szöveg: Háború Művészete |  2009. június 29. 12:26

Mint arról korábban már lapunk is beszámolt, 2009. május 27-én futott ki hazai kikötőjéből a Nimitz-osztály utolsóként megépült egysége, a nukleáris meghajtású USS Ronald Reagan (CVN 76). A CSG 7 jelzésű harccsoport élén, az „úszó sziget” a napokban érkezett meg Szingapúrba a USS Chancellorsville cirkáló kíséretében.

Az amerikai haditengerészet Csendes-óceánon tevékenykedő egységének 2009-ben ez az első kikötői látogatása, melynek során közel 400, a repülőgép-hordozón szolgálatot teljesítő tengerész vesz majd részt helyi iskolák és jótékonysági alapítványok szervezésében megtartandó programokon.

A USS Ronald Reagan tengerészei készségesen vállalták a különböző programokon való részvételt, hiszen elmondásuk szerint kötelességüknek érzik, hogy egy-egy ilyen „baráti látogatás" során viszonozzák az adott kikötő vendégszeretetét.

A térségben járőröző CSG 7 harccsoportnak a USS Ronald Reagan repülőgép-hordozón valamint a USS Chancellorsville cirkálón kívül tagja még a USS Decatur (DDG 73), a USS Howard (DDG 83) és a USS Gridley (DDG 101) rombolók továbbá a USS Thach (FFG 43) fregatt. A USS Ronald Reagan fedélzetén a nagy történelmi múlttal rendelkező CVW-14 repülőezred állomásozik, melynek állományába nyolc repülőszázad tartozik.