Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Szolnoki honvédek a megyei Prima-díj átadón

Szöveg: MH 86. SZHB |  2010. szeptember 20. 10:14

Ünnepélyes keretek között adták át a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területi Prima díjakat szeptember 16-án a szolnoki Szigligeti Színházban. Az ünnepségen a Magyar Honvédség is képviseltette magát, a katonák osztatlan sikert arattak fegyelmezettségükkel, kiállásukkal.

Az év legjobb pilótája díjat Bógyi Zsolt őrnagy kapta, aki az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis helikoptervezetője. Jelenleg missziós felkészülésen – túlélő tanfolyamon – vesz részt, ezért élettársa, Hegyi Szilvia vette át a kitüntetést. Csontos Zoltán százados, aki az MH 25/88 Könnyű Vegyes Zászlóalj állományában szolgál, az év legjobb beosztott parancsnoka címet vehette át. Az MH 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj állományába tartozó Nagy György törzsőrmester az év legjobb ejtőernyőse cím birtokosa lett.

Dr. Lits József, a megyei Prima-díj megalapítója kiemelte, hogy a társadalomnak példaképekre van szüksége és a jövőben is támogatja a katonai szakterületen e rangos díj átadását.
Méltó kísérői voltak a gálának a kiváló fellépő művészek és előadók, többek között a szolnoki Légierő Zenekar.

A Prima Primissima díjat Demján Sándor alapította 2003-ban a Vállalkozók Országos Szövetségének támogatásával. Célja a magyar értelmiség eredményeinek megőrzése, a hazai tudomány, művészet és kultúra fejlesztésének erősítése.
A díj kimondott célja, hogy megőrizze a magyar értelmiség és szellem eredményeit, erősítse a hazai értelmiség elkötelezettségét a tudomány, a művészet, a kultúra és sport ápolása mellett.

A Prima Primissima díj néhány év alatt elismertségre tett szert és a nagyközönség mellett a vállalkozók legjava is felismerte a díj rangját, értékeit. Ennek bizonyítéka, hogy 2005-ben területi Prima-díjak rendszerével egészült ki.

1595907616
1595907616
1595907616
 

Fotó: szoljon.hu/Új néplap