Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tanszereket osztottak a magyar katonák

Szöveg: Turzai Zsolt |  2010. március 19. 9:35

Baghlan-i-Jadid térségében eddig az ellenálló csoportok között kitört harcok miatt nem volt megfelelő a biztonsági helyzet, nem tudták garantálni az ott élők testi épségét. A közelmúltban végrehajtott műveleteknek köszönhetően a járás biztonsága stabilizálódott, így lehetőség nyílt az oktatás megindítására is. Ehhez a magyar katonák is tevékenyen hozzájárulnak.

A tanulási feltételek még ezzel együtt sem ideálisak, a közel 1200 fős iskolában. Ezen javítandó osztott tanszereket, sportfelszereléseket a PRT, hogy végre tanárok és diákok közös örömére elkezdődhessen a tanítás.

Dr. Boldizsár Gábor ezredes az MH PRT parancsnoka találkozott az iskola igazgatójával, tanáraival. A közelgő Újév (Now Ruz) alkalmából a hagyományoknak megfelelően közösen ültettek fát. Megtért István alezredes, az MH Műveleti Tanácsadó és Összekötő Csoport (OMLT) parancsnoka, Boldizsár ezredes és az iskola igazgatója közösen plántálta el a jövőt jelképező facsemetét.

Az iskola igazgatója azt mondta: „ a szavak elmúlásával sem fogjuk felejteni, hogy van, aki támogasson minket, hiszen ez a kis fa mindig emlékeztetni fog a magyarok segítőkészségére, munkájára."

 

Fotó: Perge Róbert ftőrm.

CímkékOMLTPRTsport