Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Terepakadályfutó bajnok a veszprémi toborzó

Szöveg: Márton Boglárka hadnagy | Fotó: Szentesi Gyors - hangos hírújság |  2021. július 27. 17:09

Szabó Dávid őrmester, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság katonája nyerte a Magyar Honvédség Terepakadályfutó Bajnokságát Szentesen, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred gyakorlóterén.

Szabó Dávid_03

A bajnokságra tizenhat alakulat kilencvenhét katonája jelentkezett, köztük a veszprémi toborzóiroda őrmestere, Szabó Dávid. A mintegy öt kilométeres távon elhelyezett huszonkét akadály leküzdése után elégedetten futhatott be a célba, hiszen a 33:20-as idejével a teljes mezőnyt maga mögé utasította. A versenyt tovább nehezítette a tűző napsütés, amelyből végig kijutott a résztvevőknek.

Szabó Dávid_02

Szabó őrmester számára nem ismeretlen az akadályokkal nehezített terep, hiszen évek óta sikeres Spartan versenyző. Jelenleg kétszeres korosztályos Spartan Trifecta világbajnok és korosztályos Spartan Európa-bajnok, valamint tagja a Spartan Pro Team-nek és nagykövetként is tevékenykedik.

A terepakadályfutó bajnokságot elmondása szerint nagyon élvezte, főként a lézerlövészetet és a minősített OCR akadályokat, amelyek igazi kihívást jelentettek számára.

Szabó Dávid_04
Kapcsolódó cikkek