Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tizenöt katonát öltek meg kolumbiai gerillák

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2012. április 30. 13:34

Tizenöt kormánykatonát öltek meg szélsőbalos gerillák Kolumbia déli részén április 28-án, szombaton – számolt be a helyi sajtó.

Médiajelentések szerint egy drogellenes alakulatra csaptak le a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) nevű szervezet emberei Caqueta tartományban. Az összecsapásban további öt katona megsebesült.

A hadsereg egy névtelenséget kérő illetékese megerősítette az összecsapás hírét, és azt is elismerte, hogy a kormányerők veszteségeket szenvedtek el, de a sajtó által közölt számadatokhoz nem fűzött megjegyzést.

A bogotái hatóságok pénteken azt jelentették, hogy Cauca és Valle del Cauca tartományok határán a gerillák megtámadtak egy rendőrségi épületet, és öt katonával, valamint három civillel végeztek.

Kolumbiában a FARC valaha rettegett hírű volt. Mostanra azonban már csak árnyéka korábbi önmagának, de még így is veszélyes. Fegyveresei hegyvidékes terepen és erdőkben húzzák meg magukat, és időnként onnan csapnak le a kormányerőkre. A szervezet jelenleg 9 ezer tagot számlál.