Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Művészet és hivatás

Szöveg: Cseri Katalin |  2012. április 30. 14:38

Április 26-án nyílt meg az MH Logisztikai Ellátó Központ dolgozóinak művészeti kiállítása. Az MH LEK-nél dolgozó amatőr művészek bíznak benne, hogy műveikből hamarosan egy vándorkiállítást is létrehozhatnak.

1595934960
Gungl József zászlós az MH LEK Logisztikai Főnökség közlekedési részlegénél teljesít szolgálatot. Gyermekkora óta érdeklődik a művészet iránt, végül családja biztatására kezdett festeni. Kedvenc képe egy pop-art képzőművészeti stílusban készült zebrafestmény (jobb oldali képünkön).

Kun István az MH LEK számítástechnikai raktárában dolgozik közalkalmazottként. Soha nem tanult festészetet, többnyire az életből merített témákat festi meg, de előfordul, hogy a világhálón látottak miatt ragad ecsetet. Az itt bemutatott vízesés-képe (bal alsó képünkön) viasztechnikával készült.

László Ferencné Ani az MH LEK Logisztikai Főnökségének közlekedési részlegén dolgozik közalkalmazottként. Elmondása szerint a művészetterápia hozta ki belőle a festőt. Kedvenc témái a csendéletek, tájképek.

Legkedvesebb képén egy malom látható, ez a kép indította el őt a művésszé válás felé (nyitóképünkön).

Sándor Anita az MH LEK Egészségügyi Központjában dolgozik közalkalmazottként. Szintén fiatal kora óta rajzol. Főként az üvegfestést kedveli, ami a rendhagyó technika és az élénk színek miatt különleges. Legkedvesebb képe a Fehér kála című alkotás (jobb alsó képünkön), mely üvegtechnikával készült.

1595934960
 
1595934961