Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tűzoltók kiképzése Szentendrén

Szöveg: Papp Nikolett |  2010. január 21. 8:42

Január 19-én 45 tűzoltó érkezett a MH Központi Kiképző Bázisra, hogy megkezdjék két hetes kiképzésüket. A felkészülés során a hallgatók alaki és fizikai kiképzésben részesülnek, melyre immár negyedik alkalommal a Fővárosi Tűzoltó Parancsnokság és az MH KKB között létrejött együttműködési megállapodás keretében kerül sor.

A bázis Művelődési Központjában felsorakozott tűzoltókat Dr. Isaszegi János mk. vezérőrnagy, laktanyaparancsnok köszöntötte. Beszédében kiemelte, hogy a sorkatonai szolgálat eltörlése miatt a hallgatók nem rendelkeznek alaki ismeretekkel, amelyek fontos szerepet játszanak a rend és fegyelem fenntartásában. Dr. Erdős Antal tűzoltó ezredes, általános parancsnok-helyettes a tűzoltó szakma nemes hagyományaira emlékezve elmondta, a leendő tűzoltók kötelessége, hogy saját és munkatársaik munkájának segítése érdekében szükséges a fizikai állóképességük fejlesztése, emellett tisztában kell lenniük a parancsok végrehajtásának rendjével, az egyéni és kötelék alaki mozgásokkal.

A következő két hét során a Mecséri János Kiképző Osztály kiképzői napi két órában alaki foglalkozást tartanak a hallgatóknak, amely során a tiszteletadás, a jelentések, jelentkezések rendjét, a sapka le- és felvételének szabályait, az alaki tevékenység egyéb követelményeit sajátítják el a tűzoltók. Emellett napi két órában katonai testnevelés foglalkozáson is helyt kell állniuk, a Fővárosi Tűzoltó Parancsnokság állományából érkezett kiképzők pedig napi négy órás szakmai felkészítést tartanak a hallgatóknak.

 

Címkékkiképzés