Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Új brit véderőattasé Budapesten

Szöveg: honvedelem.hu | Fotó: Honvédelmi Minisztérium |  2023. február 11. 20:07

Bemutatkozó látogatásra érkezett Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága hazánkban újonnan működési engedéllyel rendelkező véderőattaséja, Andrew R. A. Higgs alezredes, február 7-én. A katonadiplomatát Hajnik László, a tárca védelempolitikáért felelős helyettes államtitkára, valamint Sándor Zsolt altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese is fogadta udvariassági látogatás keretében a Honvédelmi Minisztériumban.

IMG_9423

A négyszemközti megbeszélések során a Honvéd Vezérkar és a Honvédelmi Minisztérium érintett felsővezetői köszöntötték az új attasét hivatalba lépése alkalmából, majd a megbeszélés során a felek áttekintették a két ország közötti kétoldalú katonai kapcsolatok helyzetét és azok továbbfejlesztésének lehetőségeit. Megerősítették, hogy határozott célunk az eddig jól működő együttműködés folytatása, illetve bővítési lehetőségének vizsgálata.

A találkozón Hajnik László helyettes államtitkár és Sándor altábornagy sok sikert kívánt az alezredesnek az előtte álló feladatokhoz és bizakodásukat fejezték ki, hogy a véderőattasé hozzájárulásával a két ország közötti katonadiplomáciai kapcsolatok a jövőben tovább fejlődnek.

A program zárásaként Higgs alezredes a HM Nemzetközi Együttműködési Főosztály vezetőjével, Gróf Albert ezredessel is találkozott, amelynek keretében sor került az attasé hazai akkreditálására is.