Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Új típussal bővül Kamerun légiereje

Szöveg: honvedelem.hu / jetfly.hu |  2012. június 15. 9:07

Ritkán hallani híreket Kamerun légierejéről, most azonban beszámolhatunk egyről: az afrikai ország az Airbus Military közepes szállító repülőgépéből, a CN-235-ösből rendelt egy példányt a napokban. Az új megrendeléssel a gyártó megrendelés-állománya már 276 darab, melyek 43 különböző üzemeltetőhöz kerülnek.

A kéthajtóműves, légcsavaros CN-235-ös közepes szállító repülőgép hatótávolsága 3 500 kilométer, képes 6 tonna teher vagy 40 személy szállítására, és kiválóan alkalmazható Afrika forró, poros és párás körülményei között. További előnye, hogy képes rövid úton fel- és leszállni, illetve a tehertér feladatkörtől függően könnyen és gyorsan átalakítható, legyen az katonák szállítása, teher szállítás vagy éppen MEDEVAC feladatkör.

Az Airbus Military részéről elmondták: „Büszkék vagyunk, hogy Kamerun légiereje a mi termékünket választotta és bízunk benne, hogy a továbbiakban is elégedett partnerünkként tarthatjuk számon. A CN-235 képességeit tekintve a legjobb választás a Kameruni Légierő számára, az új típussal jelentősen javulhat a légi szállítási képességük. A jövőt illetően optimisták vagyunk, és reméljük, hogy a CN-235-ös üzemeltetése további megrendeléseket fog eredményezni Kamerunból."

1595937360
 

Címkéklégierő