Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újabb Békés megyei iskola csatlakozott a Honvéd Kadét Programhoz

Szöveg: Dinya Magdolna tartalékos főtörzsőrmester | Fotó: a szerző felvételei |  2022. március 26. 15:44

A Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium is csatlakozott a hazafias és honvédelmi nevelést biztosító Honvéd Kadét Programhoz Békés megyében. Az együttműködési megállapodást március 23-án írták alá ünnepélyes keretek között Gyomaendrődön.

Gyomaendrőd_2022.03.23-109

Az eseményen részt vett Almási László alezredes, a Honvédelmi Minisztérium Oktatási, Tudományszervező és Kulturális Főosztályának osztályvezetője, Vantal Zsolt ezredes, az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred parancsnoka, Lipták József alezredes, a 101. Fekete Imre Területvédelmi Zászlóalj zászlóaljparancsnoka, valamint Toldi Balázs, Gyomaendrőd városának polgármestere, dr. Lipcsei Imre főigazgató és Tóth Ferenc intézményvezető.

A 2017-ben elindított Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program szerves részeként működő Honvéd Kadét Programban részt vevő iskolák száma évről évre gyarapodik. A kadétképzésben nagy hangsúlyt fektetnek a hazaszeretet és a haza védelmének fontosságára, tudatosítására. A kadétok a képzés során különféle programokon vehetnek részt: többek között laktanya látogatásokon, paintball, airsoft, légfegyveres és lézerfegyveres lövészeteken, kalandtúrákon és akadálypályás foglalkozásokon.

Az együttműködési megállapodást dr. Lipcsei Imre, a Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium főigazgatója, Vantal Zsolt ezredes, az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred parancsnoka és Tóth Ferenc intézményvezető írta alá.