Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újabb dróntámadás Pakisztánban

Szöveg: honvedelem.hu/MTI |  2010. március 16. 15:02

Legkevesebb tíz iszlamista fegyveres vesztette életét kedden egy pilóta nélküli amerikai repülőgépek által végrehajtott rakétacsapásban az al-Kaida hátországának tekintett északnyugat-pakisztáni törzsi területeken. A támadás célpontja egy olyan épületegyüttes volt, amelyet a feltételezések szerint a szélsőséges fegyveresek tartanak ellenőrzésük alatt.

A támadás Észak-Varizisztán törzsi terület Dattahel régiójában történt. A sebesültek száma egyelőre ismeretlen. Pakisztáni biztonsági források szerint a drónok összesen három rakétát lőttek ki.

A CIA megszaporította a támadásokat a törzsi területeken tevékenykedő militánsok ellen, amióta decemberben egy öngyilkos merénylő megölte hét emberét a szomszédos Afganisztánban.

A pilóta nélküli amerikai gépek támadásait Pakisztán a nyilvánosság előtt többnyire elítéli, mondván, hogy azok megsértik szuverenitását. A pakisztáni hatóságok ugyanakkor információval látják el az amerikaiakat a hegyvidéki törzsi területeken tevékenykedő iszlamista szélsőségesekről, akik az elmúlt két év alatt több mint 360 merényletet vagy támadást hajtottak végre, s azok 3100-nál több emberéletet követeltek.