Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Újabb izraeli csapások a Gázai övezetre

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2011. július 14. 14:48

Izraeli harci gépek július 14-re csütörtökre virradóra csempészalagutakra mértek csapásokat a Gázai övezetben, válaszul arra, hogy előző nap palesztin fegyveresek rakétákat lőttek ki izraeli területekre. Az egyik légicsapás célpontja az egyiptomi határon fekvő rafahi átkelő mellett volt, míg a másik az övezet északi részén.

Palesztin források szerint a rakétatámadásoknak nem voltak áldozatai, míg az izraeli hadsereg szóvivőjének közlése szerint a kijelölt célpontokat – a „terrorista célokra" használt alagutakat – közvetlen találat érte.

Az izraeli légierő a héten már több támadást intézett a Gázai övezetben lévő célpontokra, megtorolva palesztin militánsok akcióit.

Az izraeli hadsereg képviselője most is azt hangsúlyozta, hogy „a jövőben sem fogják tűrni, hogy izraeli polgároknak és katonáknak ártsanak, és határozott választ adnak az Izrael Állam elleni terrorkísérletekre". Izraeli részről újólag és kizárólag a Gázai övezetet uraló Hamász radikális palesztin szervezetet tették felelőssé a területről kiinduló „terrortevékenységért".