Újra érmesek a katonaszakácsok!
Szöveg: honvedelem.hu | 2009. október 11. 14:39Október 6-9. között a budapesti vásárközpont területén rendezték meg a Hoventa 2009. Vendéglátóipari Szakkiállítást, melynek keretén belül – a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség szervezésében – lebonyolították a „Culinary Expo 2009” Magyar bajnokságot is.
A magyar szakmai versenyen először képviseltette magát a Magyar Katonai Kulináris Csapat, vagyis, ahogy mindenki ismeri őket, a Magyar Katonaszakács Válogatott. A csapat megújult felállásban, továbbra is bizonyította, hogy szakmai felkészültsége versenyképes a „civil" életben dolgozó szakemberekkel.
A három menüsort külön értékelte a neves szakemberekből álló zsűri. Az értékelés szerint egy arany, egy ezüst és egy bronz fokozatot értek a munkák, amit a zsűri átlagolt és a végeredmény értelmében a katonaszakács válogatott ezüstérmet kapott a magyar versenyen.
A Magyar Gasztronómiai Szövetség elnöke, Prohászka Béla külön kiemelte a csapatnál tapasztalt munkát és a folyamatos szakmai fejlődést, melynek elismeréseként oklevelet nyújtott át a csapatvezetőnek.
A fárasztó napok után a katonaszakácsok elégedetten tértek vissza munkahelyükre és már készülnek is a következő gyakorlásra.
A Csapat szakmai tanácsadója egyébként Gulyás Károly közalkalmazott, mesterszakács volt (MH Támogató Dandár, Budapest);
a csapatot Somorjai Péter főtörzsőrmester, mesterszakács (MH Katonai Képviselői Hivatal, Brüsszel);
Kovács Péter főtörzsőrmester és Kovács Attila törzsőrmester (MH 43. Nagy Sándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred, Székesfehérvár);
Cselyovszky Zoltán törzsőrmester (MH Támogató Dandár, Budapest);
Mocsáriné Juhász Zsuzsanna közalkalmazott (MH 5. Bocskai István Lövész dandár, Hódmezővásárhely);
Balogh Tibor szakaszvezető (MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred, Kaposvár);
és Bojtos György (Hotel Hadik) alkották. A csapat segítői Balázs Gergő, és Lukács Péter voltak.